SEO szövegírás – Marketing szövegírás

Jól látható, hogy a kérdést fel sem tesszük, hogy fontos-e a SEO szövegírás azaz a megfelelő tartalomgyártás a weboldalra. Máris belekezdünk annak a magyarázatába alap szinten, miért fontos a keresőoptimalizálásra alkalmas szöveg megjelenítése a weboldalon.

Szövegírás és tartalommarketing

SEO Webszövegírás

Kell az ütős ötlet, de a szöveg prezentálása ugyanannyira fontos. Esettanulmányok, kérdés-válasz interjúk, az új divatok. Írni sokmindenről lehet. Legyen hát minőségi!

Weblap szövegek optimalizálása

A "Hogyan csináld?" listák működnek!

Az emberek a „Hogyan csináld” típusú címsorok olvasásakor egyfajta kényszert éreznek, hogy végre megtudják, hogyan kell ezt vagy azt csinálni. Bármiről is van szó, legyen az egy elromlott berendezés javítása, vagy egy vevővadász webszöveg írása, a netezők szeretnek arról olvasni, hogy hogyan tudják az adott problémát saját maguk megoldani.

Miért fontos a weboldalnak rendelkezni SEO szöveggel?

Mint ahogyan minden weboldal tartalma a tied is arra fog törekedni, hogy az olvasó végigolvassa a szöveget és a megfelelő interakciót kiváltsa belőle. Legalábbis jó esetben, mert ha nem így van, akkor nem jó a weboldalad koncepciója és tematikája. Árulj bármit is, vagy szolgáltass a weboldalad akkor teljesít jól, ha meg tudja valósítani azt a dolgot, amiért létrehoztuk! Pénzt termel! Ezt pedig egy weboldal úgy tudja elérni, hogy érdeklődőből vásárlót / megrendelőt csinál!

SEO SZÖVEGÍRÁS = MEGFELELŐ TARTALOM = BEVÉTEL

weboldal készítés budapesten

Hogyan tudja elérni egy SEO szöveg, hogy vásároljanak nálam, amikor senki sem olvas el hosszú szövegeket?

Szinte minden ügyfelünk fejében megfordul ez a kérdés és nem is állnak messze a valóságtól kételyeik kapcsán! Ne idegeskedjenek rajta vajon lesz-e kedve az embereknek elolvasni egy hosszú szöveget a weboldalukon, mert a válasz az, hogy nem! Önnek sincs kedve hozzá, ha meglát egy irgalmatlan hosszú weboldal szöveget, másnak akkor miért lenne? Akkor miért mondjuk mégis, hogy KÖTELEZŐ A SEO SZÖVEG a weboldalára? Nem mellesleg még azt is javasoljuk, hogy ne rövid leírásokat adjon meg? 

SEO szövegírás tekintetében néhány gondolat mit és miért javaslunk:

Az emberek szinte 100%-a az első 10 másodpercben dönti el, hogy az adott weboldal tartalmat csak átfutja vagy végig olvassa! Vannak trükkök, amivel egy jó SEO szövegíró meggyőzi az olvasót, hogy míg az első 10 másodpercet csak a szöveg átnézésére használta, úgy az azt követő időben, vissza térve a cikk elejére, már az egészet elolvassa! Így lesz az érdeklődőből – vásárló! Ezért fogod TE is elolvasni ezt a cikket! Így termel számodra bevételt a weboldal készítés szolgáltatásunkkal egybekötve a szövegírás! Nincs hová írni, ha nincs weboldalad, de a kutya sem talál meg a számodra megfelelő kulcsszavakra, ha nincs SEO és szövegírás a weboldaladban. 

Mire is törekszik a Goole? Hogy a felhasználók számára a legrelevánsabb tartalmat tudja megmutatni! Ezért is van, hogy a mérések szerint, a 2000+ szóból álló szövegek nyerik meg a versenyeket. Megfelelő mennyiségű szöveg esetén, plusz ha a Google elvárásai is be vannak tartva, akkor bizony ezek a SEO szövegek kiszolgálják a Google elvárásokat és a legelső pozíciók egyike a jutalom ezért általában. Ahogy az angol is mondja, Content is KING! Nem véletlenül!

A Google és ügyfélbarát tartalomhoz szükséges a megfelelő mennyiségű szöveg. A korábbi pontban a Google barát szövegírás ici – pici részére tértünk ki. Azonban a nagy testvérnek való megfelelés nem biztos, hogy az ügyfeleknek való kiváló tartalommal is egyenlő lesz. Ne higgyük azonban, hogy azért mert rövid a tartalom akkor már minden vásárló a mi a weboldalunkra fog özönleni. Ugyanis a rövid tartalom nem egyenlő az ügyfeleknek professzionális módon átadott üzenetről / közölni valóról / Call To Action-re való figyelemfelhívásról. Rövid szövegből nem biztos, hogy kiderül a témában való megfelelő jártasságunk és közel sem biztos, hogy szimpatikus az ügyfélnek, ha csak a vásárlásra/megrendelésre ösztönzik, amikor még az sem derült ki számára, hogy a megfelelő minőséget a számára szimpatikus áron kapja. Ne higgye, hogy 4 mondat a cégről és pár darab kép, plusz egy ne habozzon rendeljen most felirat elég lesz az interakciókhoz. Ezeknek az oldalaknak az ideje lejárt, a felhasználókat már nem lehet becsapni, kíváncsiak rá, hogy hozzáértővel van-e dolga adott témában vagy sem. Akkor csak a hosszú szöveg működik? Merül fel a kérdés gondolom. A válasz nem! Vagyis ezt nem lehet így kijelenteni, vannak akik kifejezetten a rövid maximum 200 szavas szövegekre esküsznek. Mi is támogatjuk a szöveg lerövidítését a felhasználói élmény fokozása miatt, azonban ismerni kell a szövegírás, azon belül is a SEO szövegírás ’’ minden porcikáját”, hogy tudja, hogyan szüljön a munka konverziót.

Hogyan döntse el kivel és milyen SEO szöveget írasson? Segítünk a döntésben!

Sokszor van úgy, amikor belemerül egy témába, hogy akkor tudja igazán, mennyire keveset tud, miután rengeteg dolog világossá válik? Ugye előfordult már ilyen önnel is? Ha eddig elolvasott mindent a szövegírás témában, akkor pedig biztos sikerült jól összekavarnunk! Pedig nem az volt a cél, csupán az, hogy lássa, mennyi dologtól függ az, hogy elöl legyen a keresőben, tehát pénzt keressen! Erre azért kell kitérnünk most, mert rengeteg ügyféllel állunk kapcsolatban és tudjuk, mindenki spórolni szeretne! Lehetséges, hogy tudja hogyan és milyen szövegből lesz konverzió, azonban tudnia kell, hogy 250+ partnerünkből eddig egyetlen egy olyan akadt, aki minden szempontnak megfelelő szöveget tudott gyártani önmaga. (Nem kevés idő befektetés árán) Éppen ezért azt javasoljuk, hogy bízza ránk profikra a munkát és meglátja meg lesz az eredménye. Ne azon a részen spóroljon ahonnan a pénz jön!

Tájékozódjon további cikkeinkből minek kell megfelelni egy szövegnek ahhoz, hogy kiemelt helyezést sikerüljön vele elérni! Akik betartják a fontos szempontokat, meg tudják oldani a feladatot. Mi több szövegíróval rendelkezünk akik, adott esetben 10.000 + cikket írtak már, vagy könyvet adtak ki, ami pedig ebben a témában fontos, hogy 200 + weboldalnak készítették már el a szövegeit és SEO szövegeit. Rengeteg téma lesz ami megbeszélésre kerül, mire megadjuk a javaslatot, hogyan és miért úgy írjuk majd a szövegeket ahogyan. Nem mindegy, hogy valaki terméket árul, szolgáltat, vagy brandet épít. Felmérés után meg tudjuk önnek mondani, hogyan lesz a weboldala a SEO és a szövegírás által az egyik legjobban jövedelmező befektetése! Tapasztalatunk önmagáért beszél, ezt egy telefonos egyeztetés alatt le tudja majd szűrni! 

Szolgáltatás menete: 

  • konzultáció
  • javaslat tétel
  • ajánlat adás
  • szerződéskötés
  • kivitelezés
  • átadás

Egyéb szolgáltatások:

További cikkeink hamarosan megjelennek a témában, ahol már egy picit szárazabb szakmai dolgok kerülnek előtérbe.

Egy megfelelően elvégzett weboldal sebesség teszt csodákra képes Google szerint is, éppen ezért, ha érdekel hogyan működik a weblap készítés Budapest / Debrecen városokban és ezon kívül azt is szeretnéd tudni, hogyan turbózhatnád fel weboldalad sebességét ez a cikk neked való!

Hacsak nem kap rá támogatást, helyet kell választania az oldalának. Elképesztően nehéz lenne olyan oldalakkal versenyeznie, mint a Huffington Post vagy a Business Insider, mert ezek mögött hatalmas tőke van, amihez a rengeteg legyártott tartalom is párosul…

Nyilván aki keresőoptimalizálással foglalkozik, vagy akár csak a saját weboldalát szeretné időnként ellenőrizni, hogy mégis egy pár fontosabb kifejezésre keresve hol helyezkedik el a találati listán, annak szüksége lesz valamilyen megoldásra, ha nem szeretné inkognitó módban böngészőben végigkövetni, órákon át. Aki pedig több oldal…